Opera 60.0.3255
Feltöltve: 2019-05-19 19:41:27
Értékelés: Jó (3.8 / 5)
8 szavazat
Értékelje Ön is
a csillagokra kattintva!

Az Opera a világszerte elérhető ötödik legnépszerűbb asztali webböngésző. Kompatibilis a személyi számítógépek Microsoft Windows, OS X és a Linux operációs rendszereivel, de szintén elérhető okostelefonokon, tableteken vagy éppen internetkapcsolattal rendelkező TV-ken és set-top boxokon. Mivel az Operát úgy alkották meg, hogy számos különféle készüléken lehessen használni, így képes automatikusan szinkronizálni az információkat a felhasználók kompatibilis eszközei között - beleértve a könyvjelzők, új lapok és az előzmények importálását. Mivel az Opera egyik fő prioritása a sebessége, ez az egyik leggyorsabb elérhető böngésző. 

Az Operához tartozik számos különböző funkció, ami más webböngészőkben is megtalálható, mint például a lapokra osztott böngészés, egy könyvjelzősáv és egy nagyítósáv (látássérült emberek számára). Lehetőség van "Gyorshívásra", ahol afelhazsnáló által leggyakrabban látogatott oldalak thumbnail-ek formájában jelennek meg, minden újonnan megnyitott lapon. 
Az Opera más lapspecifikus előnyökkel is szolgál, képes például egyszerűen újraindítani a frissen bezárt lapokat és a jelenleg nyitvalévő lapokról is nagyszerű előnézetet biztosít - ha egyszerűen csak a tab fölé megyünk.
A biztonsági funkciók szintén bennefoglaltatnak az alapértelmezett funkciók sorában, az Operánál. A felhasználók könnyen törölhetik privát adataikat (HTTP cookiek, böngészési előzmények, jelszavak stb.), ami létfontosságú, ha egy publikus számítógépről internetezünk, például egy internet caféban vagy egy könyvtárban. Az Opera garantálja, hogy a felhazsnálók mindannapi böngészése titkosan folyhasson, erre figyelmeztet a titkosítói bélyeg a címsoron, amely információt szolgáltat az egyes oldalakról (úgy mint a titkosítási bizonyítványok) amellett, hogy ellenőrzi az egyes weboldalakat, hogy fenyegetve vannak-e bármilyen rosszindulatú program vagy adathalász fenyegetések által, figyelmeztetve a felhazsnálókat bármely potenciálisan veszélyes oldal jelenlétére.

Újdonságok: A témánál tartva ha kijelölünk egy szöveget a weblapon, akkor a megjelenő popup felületen egy kattintással rá lehet keresni a szövegre. Hasznos lehet még a böngésző új képlopó eszköze is, amellyel képernyőképet készíthetünk a weboldalak bármely szabadon kijelölhető részéről vagy egészéről. A nem kívánatos böngészési előzmények már a címsávon keresztül is törölhetőek, a böngésző képes adatokat importálni a Microsoft Edge és Yandex böngészőkből, logikusabbá vált a főmenüjének a kialakítása, a motorja pedig a Chromium 61-re frissült.



RSS főkategóriák csatornái
Hirdetés
Legnépszerűbb programok
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés