Libre Office 4.3.3
Feltöltve: 2014-10-16 11:52:17
Értékelés: Közepes (2.6 / 5)
7 szavazat
Értékelje Ön is
a csillagokra kattintva!

A LibreOffice az OpenOffice.org irodai programcsomag önálló kiadása amit a The Document Foundation hozott létre a szoftvercsomag független fejlesztésének biztosítására.
Tartalmazza a már ismert alkalmazásokat: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, adatbázis-kezelő, rajzoló- és egyenletszerkesztő. Alkalmas az elterjedt irodai szoftverek által készített dokumentumok kezelésére: Microsoft Word 95/97/2000, Excel 5.0/95/97/2000, PowerPoint 97/2000, stb. Valamint használhatjuk HTML-szerkesztésre.
A 4-es verzió újdonságai:
Integráció tartalom- és dokumentumkezelő rendszerekkel ? beleértve az Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft Sharepoint 2010, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service és más rendszereket ? a CMIS szabványon keresztül.
Jobb interoperabilitás a DOCX és RTF dokumentumokkal számos új funkció és fejlesztés eredményeként, mint például a szabadkézi jegyzetek importálása és megjegyzések szövegtartományokhoz csatolása.
Lehetőség Microsoft Publisher dokumentumok importálására, és a Visio importálószűrő továbbfejlesztése a nemrég bejelentett 2013-as verzió fájlformátumának támogatásával.
A felhasználói felület további fejlesztései, beleértve az Ubuntu Unity integrációt és a Firefox témák (personák) támogatását a személyre szabható megjelenés érdekében.
Megjelent egy új technológia, amely lehetővé teszi, hogy a párbeszédablakok elemei dinamikusan méreteződjenek át, illetve rendeződjenek el. Ez feleslegessé teszi a kézi átméretezést a szövegek hosszának növekedése (pl. fordítás) esetén, és egyszerűbbé teszi az elemek elrejtését. A kód bonyolultsága csökken, mert a C++-ból való vezérlés helyett szabványos, XML-alapú leírónyelvet használhatnak a fejlesztők.
Eltérő élőfej és élőláb a Writer dokumentumok első oldalán, külön oldalstílus használata nélkül.
A Calc teljesítménye számos ponton javult, valamint új szolgáltatások jelentek meg, mint például a diagramok képekként (JPG és PNG) való exportálására, valamint az ODF OpenFormula által definiált új táblázatkezelő függvények.
Impress távirányító Androidhoz, egyes Linuxon disztribúciókon futó LibreOffice-hoz (a windowsos, Mac OS X-es és általános linuxos változat hamarosan érkezik).
Jelentős teljesítményjavulás több dokumentumtípus betöltésekor és mentésekor, beleértve nagy ODS és XSLX táblázatokat és RTF fájlokat.
A kódhozzájárulás és kódellenőrzés folyamata jobb lett a Gerrit használatának köszönhetően. A Gerrit egy webes kódáttekintő rendszer git verziókövető rendszert használó projektekhez (ez ugyan nem a LibreOffice 4.0 jellemzője, de 4.0-s ág elkészítése előtt kezdtük el használni a Gerritet élesben).RSS főkategóriák csatornái
Hirdetés
Legnépszerűbb programok
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés